logga venso elektronik web v5
Avsyning - Mätning - Elektronik

totech logo without EU

Välkommen till Totech Super Dry®
Totech är specialister inom området hantering/förvaring av MSD (Moisture Sensitive Device). Vi verkar globalt för att förse en bred kundbas med innovativa lösningar för torr förvaring. Vi kan erbjuda lösningar inom såväl torkskåp baserade på desiccant-teknologi som vakuummaskiner med tillhörande MBB (Moisture Barrier Bags).
Vi vet att en kontrollerad miljö för fuktkänsliga komponenter nu är viktigare än någonsin tidigare, och att reglering/minimering av luftfuktigheten är rätt väg mot tillförlitlighet och kostnadseffektivitet. Varför? Därför att dagens högre processtemperaturer i samband med den blyfria processen skapar en farlig förhöjning av ångtrycket inuti komponenter – ofta med katastrofalt resultat.

SDR 1300 incl. trolley
SDR-1300Super Dry® Förvaringslösningar du kan räkna med...
För att säkerställa sin produktivitet och undvika kostsamma defekter, är det viktigt att skydda dina fuktkänsliga komponenter/detaljer i enlighet med den internationella standarden IPC/JEDEC.
Totech flyttar konstant fram gränsen för vad som är möjligt när det gäller teknologi för att minska luftfuktigheten – så att du fritt kan fokusera på de resultat du behöver, snarare än på dem du inte vill ha!

Vad är då ett torkskåp för något egentligen?
I korthet är ett modernt torkskåp en förvaringsenhet som skyddar sitt fuktkänsliga innehåll från den omgivande miljön och dess luftfuktighet.Torkskåpen har flera användningsområden men används framför allt för lagring av elektronikkomponenter, krets- och mönsterkort.Andra vanligt förekommande applikationer är optik, medicinska detaljer, silicon wafers och olika digitala och optiska lagringsmedia.
Totech erbjuder ett mycket brett utbud av skåp i många olika storlekar att välja bland.Den relativa luftfuktigheten kan justeras mellan 1-50% och i den helt nylanserade generationen XSD kan vi för första gången komma ned i nivåer under 0.5% RH. Denna låga nivå tillåter inte bara ett återställande av en komponents floor life utan kan dessutom göra det på mycket kort tid. Vidare är skåpen i XSD-serien dubbelisolerade vilket tillåter uppvärmning till 65°C för att ytterligare reducera torktiden!
Super Dry® är helautomatiska och allt som behövs för installation är ett jordat eluttag. Torkmediet behåller sina egenskaper i mer än 10 år vid normal användning och samtliga modeller är givetvis ESD-säkra. En mängd tillbehör och extrautrustning som till exempel extra hyllplan, ljus/ljud-alarm vid förhöjd luftfuktighetsnivå, värmare och hållare för komponentrullar eller feeders finns tillgängliga.
Vi kan således erbjuda en lösning för att uppfylla kraven vid alla situationer och applikationer som kräver korrekt och konstant kontroll av luftfuktigheten. Kontakta oss om du vill veta hur vi kan hjälpa er med en lösning på en fuktfri förvaring.

Om Totech
Totech grundades redan 1974 i Japan. År 1982 tilldelades företaget patent för en torkenhet med ultralåg luftfuktighetsnivå. Sedan dess har företaget etablerat sig som marknadsledande i Asien och nu resten av världen. I och med övergången till blyfri produktion i Europa, med dess höjda processtemperatur, har företagets förmåga att leverera cutting-edge-produkter gjort Totech till en viktig samarbetspartner för Europeisk elektronikindustri.

XSD 1404 HSD 1106 01alarm 200 SD 151 SDF A
XSD1404-2 HSD 1106 SDF-151 SDF-A

Totechs hela produktsortiment hittar du på http://superdry-totech.com/

WellerEremAlmitDeloTotechVision Engineeringoptilia h40Hirox

Om företaget

Venso Elektronik AB är ett företag med 30 års erfarenhet av försäljning och import av industriprodukter till den skandinaviska elektronik- och verkstadsindustrin.

Integritetspolicy

 

Kontakt

VENSO Elektronik AB
Ögärdesvägen 21
SE-433 30 PARTILLE
Sweden

Telefon: 031-3400250 - Fax: 031-3400275 - E-post: info@venso.se